Waarom je een website herontwerp moet overwegen voor je kleine bedrijf

admin 0

Kleine bedrijven hebben vaak moeite om de tijd en het geld te vinden om te investeren in een herontwerp van hun website. Maar met de juiste tools en middelen is het mogelijk om met een budget een mooie en effectieve website te maken. In dit artikel bespreken we enkele van de beste tips en trucs voor kleine ondernemers die hun website zelf willen herontwerpen. We geven ook een paar nuttige bronnen die het proces gemakkelijker en betaalbaarder kunnen maken. Laten we beginnen! Zo heb je bijvoorbeeld een website bureau Utrecht die je hierbij kunnen helpen.

Redenen om een website herontwerp te overwegen

Er zijn veel redenen waarom kleine bedrijven een herontwerp van hun website zouden moeten overwegen. Hier zijn een paar van de belangrijkste:

1. Je website is verouderd en weerspiegelt niet langer je merk of bedrijfsidentiteit.
2. Je website is moeilijk te navigeren of werkt niet goed op mobiele apparaten.
3. Je website genereert niet genoeg verkeer of leads.
4. Je gebruikt je website niet optimaal en je krijgt er niet de gewenste resultaten mee.

Als een van deze redenen je aanspreekt, dan is het tijd om een herontwerp van je website te overwegen. Het goede nieuws is dat het mogelijk is om dit zelf te doen, met de juiste tools en middelen. Lees verder voor meer tips!

Tips voor het zelf herontwerpen van je website

1. Begin met het maken van een sitemap en wireframe. Een sitemap is een document dat de structuur van je website schetst, terwijl een wireframe een eenvoudige tekening is die laat zien hoe elke pagina eruit komt te zien en functioneert. Dit zal je helpen het ontwerp van je website te plannen voordat je begint met bouwen.

2. Gebruik sjablonen en thema’s van professionele kwaliteit. Er zijn veel goede sjablonen en thema’s online beschikbaar, en de meeste zijn betaalbaar of zelfs gratis. Zorg ervoor dat je sjablonen kiest die goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken zijn.

3. Gebruik hoogwaardige afbeeldingen en video’s. Afbeeldingen en video’s kunnen het ontwerp van uw website echt verbeteren, maar alleen als ze van hoge kwaliteit zijn en goed geformatteerd. Vermijd het gebruik van afbeeldingen met een lage resolutie of amateurvideo’s, want die zien er slecht uit en doen afbreuk aan je algemene ontwerp.

4. Houd uw tekst beknopt en to the point. Internetgebruikers hebben niet veel geduld, dus houd je tekst kort en makkelijk leesbaar. Als je veel informatie moet geven, verdeel die dan in licht verteerbare stukken in plaats van alles op één pagina te zetten.

5. Test je website op verschillende browsers en apparaten. Zorg ervoor dat uw website er goed uitziet en goed functioneert op alle belangrijke browsers en apparaten. Dit kan eenvoudig met verschillende online test tools.

6. Vraag om feedback van vrienden, familie en klanten. Zodra je website live is, vraag dan om feedback van mensen die je goed kennen en/of mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Dit kan je helpen om eventuele problemen of gebieden die verbetering behoeven te identificeren.

7. Wees bereid wijzigingen aan te brengen op basis van de ontvangen feedback. Als je feedback ontvangt, zorg er dan voor dat je nota neemt van alle gebieden die moeten worden verbeterd of aangepast. Breng indien nodig wijzigingen aan en blijf testen en feedback vragen totdat u tevreden bent met de resultaten.

Hulpmiddelen voor eigenaren van kleine bedrijven

Bij het herontwerpen van je website is het belangrijk om de juiste tools en middelen tot je beschikking te hebben. Hier zijn een paar van de beste bronnen voor eigenaren van kleine bedrijven die hun website zelf willen herontwerpen:

1. De website W3Schools is een geweldige bron voor beginners. Het biedt tutorials over alles van HTML tot CSS tot JavaScript, en het is allemaal geschreven in gemakkelijk te begrijpen taal.

2. Adobe Photoshop en Illustrator zijn beide krachtige ontwerp tools die kunnen worden gebruikt om professionele kwaliteit afbeeldingen en video’s te maken. Ze kunnen duur zijn om aan te schaffen, maar ze bieden vaak maandelijkse abonnementen die betaalbaarder zijn.

3. WordPress is verreweg het populairste platform voor websites, en biedt een breed scala aan sjablonen en thema’s die perfect zijn voor kleine bedrijven. Het is ook gemakkelijk te gebruiken, dus je hebt geen coderings- of ontwerp ervaring nodig om te beginnen. Zo zou je bijvoorbeeld een website laten maken in Utrecht.

4. Google Analytics is een gratis analyse-instrument waarmee je het websiteverkeer kunt volgen en kunt zien hoe goed je website presteert. Het is een must-have tool voor elke ondernemer die ervoor wil zorgen dat zijn website effectief is.

5. De Google Search Console is een andere gratis tool van Google die je helpt je website te optimaliseren voor zoekmachines. Het geeft inzicht in hoe je website presteert in de zoekresultaten, evenals tips over hoe je de ranking kunt verbeteren.

6. Canva is een gratis online ontwerp tool waarmee je eenvoudig visuals van professionele kwaliteit voor je website kunt maken. Met meer dan 1 miljoen beschikbare sjablonen en tools is het perfect voor bedrijven van elke omvang.

7. Fiverr is een website waar u creatieve professionals kunt vinden om te helpen met alle aspecten van uw website herontwerp, van logo-ontwerp tot het schrijven van inhoud. Het biedt diensten aan vanaf slechts $5, waardoor het een betaalbare optie is voor kleine bedrijven met een budget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *